Muutto alkaa

joutsen1

’Viikonvaihteen aikana tuli vettää vihdoinkin ja hanget saivat kyytiä. Humpsahdus oli aika hurja, kun lumipenkat putosivat kymmeniä senttejä. Järvien jäillä olikin jo muutama sentti silkkaa vettä. Hetken katselin lättänöitä jälkiä ohuella lumisohjolla. Liki parikymmensenttiset jäljet päättyivät räpsäykseen, kun eläin oli heittäytynyt lentoon. Joutsenhan se siinä oli taapertanut. Näin keväällä sen jäljet näkee usein juuri lumella. Itse näin joutsenen ensi kerran tänä vuonna jo tammikuussa, mutta se taisi olla talvehtiva lintu. Useina vuosina juuri laulujoutsen on se ensimmäinen muuttolintu Keski-Suomessa. Sen kanssa tittelistä kilpailee lähinnä harmaalokki. Kun sumuisen ilman läpi kantaa kirkas toitotus, tietää kevään tulevan. Tänä vuonna tuo toitotus jäi vain kovin myöhäiseen.’

joutsen2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aluksi hieman matikkaa! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.