Unohdus

vene

’Viime viikkojen aikana olen kierrellyt paljon rantoja vesikasveja etsien. Siellä törmää usein täydelliseen unohdukseen. Joskus tuntuu, että aika on pysähtynyt ja luonto ottanut omansa takaisin. Kuvan vene on parhaasta päästä, onhan se luonnon hyökkäyksiä kestävää materiaalia. Se olisi vielä aivan järvikelpoinen, kunhan poistaisi vuosien tuomat lehtikerrokset ja maatuneesta karikkeesta kasvavat pillikkeet. Pahempiakin näkyi. Samalla rannalla oli jopa tervattu pulpettivene, jonka puuosat olivat jo pahoin maatuneet ja jota ei enää pelasta mikään. Kettingillä ne yleensä ovat rannan puissa kiinni ja lukolla tiukasti lukittuja. Mitä lie tapahtunut? Maaseutu muuttuu, kun vanhat poistuvat ja tällöin näyttää hyvääkin tavaraa jäävän turmiolle.’

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aluksi hieman matikkaa! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.