Mansikoita marraskuussa

mansikka

’ Pari päivää sitten oli aamun lehdessä kuva ja teksti ihmeestä, joka oli ilmaantunut syksyn pimeään. Itse löysin myös tuon ihmeen omasta puutarhasta eilen (9.11.). Suojaisassa paikassa pensaan alla kiven kupeessa kukki ja marjoi kesäinen mansikka. Kovin ovat vielä kalpeat nuo hedelmät, mutta jahka saavat runsaasti tätä syksyistä auringonpaistetta, niin eiköhän ne vielä punastu pelkästä mielihyvästä, kun pääsivät julkisuuteen. Itsekin punastuin, kun omani kiikutti eteeni muutaman vuoden takaisen runonsa; oli omistanut sen minulle.’

KESÄ TALVELLA

Mansikoita marraskuussa
juolukoita joulukuussa.

Tammikuussa sinitaivas
poutapilven kuljettaa.
Helmikuussa heinän helpi
lempeästi keinahtaa.

Kun vain olet lähelläni,
kesä viipyy vierelläni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aluksi hieman matikkaa! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.