Juhlapäivänä

rentukka2

’Onko rentukka oikea äitienpäiväkukka? Jos ei, niin mikä se sitten on? Viikon kukkana oli hetki sitten sinivuokko, jota täällä Hämeessä on vanhastaan pidetty sopivana äitienpäiväkimpun kukkana, mutta joka tänäkin vuonna on jo hedelmällä. Kun etsiskelin sopivaa maljakon täytettä, tuli vastaan rentukka, näyttävä ja komea leinikkikasvi. Rentukka kukkii tietenkin eri aikaan eri puolilla maata. Täällä etelässä sen löytää nykyään jo huhtikuun puolella, mutta Lapissa kukinta siirtyy lähelle juhannusta jopa sen yli. Yleisenä havaintona kasvien kukinta-ajoista olen huomannut kukinnan alkamisen ajankohdan varhaistuneen. Olisiko siinä yksi esimerkki ilmaston lämpenemisestä? Tosin havaintoja on vielä kovin lyhyeltä ajalta suurempien johtopäätösten tekoon. Kaikesta huolimatta,

oikein lämmintä äitienpäivää äideille ja muillekin juhlijoille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aluksi hieman matikkaa! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.