Jäkäläsivut

keuhkojakala

’Talvi on aikaa, jolloin maastotyöt havaintojen parissa luonnollisesti vähenevät tai jopa taukoavat kokonaan. Pakkanen hillitsee ainakin minua, samoin paksu lumipeite. Silloin on mahdollisuus paneutua kesäisten havaintojen työstämiseen. Kun kaikki ilmoitukset erilaisiin reksitereihin on tehty, voi vaikka tehdä nettisivuja. Parin vuoden aikana vähitellen edenneen jäkäläsivuston ensiversion sain eilen julkaisukuntoon ja liitettyä Luopioisten kasvisto-sivuille. Nyt julkaistu sivusto ei ole missään mielessä vielä valmis. Kuvattuina on parisataa lähinnä suurjäkälää, mutta valtaosa pienistä rupijäkälistä puuttuu. Samalla tavalla kuin putkilokasvi- ja sammalsivuillakin myös näillä sivuilla on virheitä, joita korjailen sitä mukaa kun ehdin ja saan tietooni. Niinpä toivonkin sivuilla vierailevien kommentoivan löytämistään puutteellisuuksista, jotta voin niitä korjata. Varsinkin tiedot uhanalaisista ja silmälläpidettävistä lajeista, kuten kuvassa olevasta raidankeuhkojäkälästä (Lobaria pulmonaria), ovat tervetulleita.’

’Toivon, että viihdytte jäkäläsivuilla.’

2 thoughts on “Jäkäläsivut

 1. Huomenta Tuomo!

  Sattumahaku toi netistä esille tämän sinun jäkäläsivusi. Suurella mielenkiinnolla tätä selasin, sillä vastaavaa suomenkielistä ei ole aikaisemmin sattunut eteeni.
  Lyhyesti, olen ( vähintään) seniori-ikäinen jäkälliin hurahtanut luontokuvausharrastaja.
  Tämä hieno alan opaskirja koukutti ja vakavalta näyttää. Opettelemista ja kuvattavaa taitaa riittää loputtomiin, sillä vaihtelu lajien sisällä on niin laajaa riippuen jäkälän iästä ja kasvualustasta.Nettistä löytyvien hienojen lajikuvien apu on välttämätön, sillä kirjassa löytyvä yksi kuva ei aina riitä.
  Aurinkoista kevättä ja mukavia löytöjä.
  Lumien sulamista odotellen.
  Helge Eskelinen
  Oulu

  ps. Olisin lähettänyt myös kuvan, mutta enpä keksinyt kuinka sen tässä järjestelmässä tekisin.

 2. Mukava, että löysit sivuille. Vielä mukavampi, jos viihdyit. Loistavaa, jos tulet uudelleenkin. Käyttöön ne on tehty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aluksi hieman matikkaa! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.