Header image
line decor
   ............info(at)luopioistenkasvisto.fi
line decor
  Tilanne 3/2016   Päivitetty: 4.3.2016    
 

 

Luopioisten kasvillisuutta on tutkittu 1800-luvulta lähtien monien tutkijoiden voimin. Helsingin kasvimuseossa on koottu näiden tutkimusten tulokset yhteen ja liitetty saadut havainnot Kastikka-tietokantaan. Tämän sivuston levinneisyyskarttojen tekeminen on ollut mahdollista vain usean kymmenen tuhannen havainnon myötä.

Viereisessä kartassa on pistein ja värein kuvattu tämän hetken tilannetta kaikissa 455 neliökilometriruudussa tai ruudun osassa. Kuten kartasta näkyy, kaikkia ruutuja ei ole vielä ehditty tehdä riittävän tarkasti. Niiden täydentäminen on tulevien kesien asia. Kattavasti tehtyjä ruutuja on tällä hetkellä 445 kpl ja useista lopuistakin on kirjattu joitakin havintoja rekisteriin.

Eri putkilokasvilajeja on tällä hetkellä Luopioisten alueelta löydetty n. 750 kpl. Tämä on arvio sen vuoksi, että kartoituksessa on ollut mukana myös joitakin mielenkiintoisia risteymiä. Lisäksi jotkut määritykset ovat epätarkkoja ja niitä tutkitaan edelleen.

Tilanne muuttuu koko ajan. Päivitykset näihin sivuihin tehdään tarvittaessa. Nyt puuttuu vielä osa kuvista. Ne täydentyvät vähitellen. Koska sivut on tehty mahdollisimman yksinkertaisiksi ja kevyiksi, niin myös hakutoiminnat ovat tässä vaiheessa melko kevyet.

 

Pussikämmekkä on yksi alueen huomionarvoisista kasveista. Tämä metsän jalokivi on käymässä harvinaiseksi. Kasvi on kuvattu kymmenkunta vuotta sitten Vahdermetsästä.