Header image
line decor
   ............info(at)luopioistenkasvisto.fi
line decor
      Sivun ylläpitäjä   Päivitetty: 4.3.2016
 

 

Tämä kuva on otettu Kuusamon Oulangassa kesällä 2009. Kuvan on ottanut Juha Kokkoniemi.

 

 

Tämän nettisivuston ylläpitäjä olen minä, Tuomo Kuitunen ja vastaan myös sen sisällöstä. Otan vastaan kaikenlaista krittiikkiä ja korjaus- sekä lisäysehdotuksia koskien sivujen sisältöä. Lisäksi minulle voi ilmoittaa yksittäisiäkin kasvihavaintoja Luopioisten alueelta. Käyn ne tarkistamassa, jos niin halutaan ja liitän oikeat tiedot tänne sivustolle sekä ilmoitan ne Helsingin kasvimuseolle.

Olen eläkkeellä oleva opettaja ja asun Jyväskylässä. Lähes kaiken vapaa-aikani olen viettänyt ja vietän edelleen kesäpaikassamme Luopioisten Padankosken Salimäessä. Sieltä käsin olen kartoittanut pitäjän kasvillisuutta vuodesta 1980 lähtien. Kaikki tehdyt havainnot olen ilmoittanut Helsingin kasvimuseon Kastikka-tietokantaan. Havaintoja lienee tällä hetkellä kertynyt yli 100 000 kpl. Lisäksi olen aktiivisesti kerännyt ja taltioinut kasvinäytteitä, jotka olen toimittanut eri museoiden kokoelmiin, etupäässä Jyväskylän yliopiston Keski-Suomen luontomuseoon. Näitä on kertynyt vuosien saatossa Euroopan alueelta ja vähän laajemmaltakin yli 10 000 kpl. Lisäksi olen valokuvannut aktiivisesti sekä kasveja että maisemia Luopioisten alueelta. Kuvista osa on esillä näillä sivuilla. Olen Tampereen kasvitieteellisen yhdistyksen jäsen ja kirjoittanut artikkeleita lähinnä Luopioisten kasvillisuudesta yhdistyksen julkaisemaan lehteen Talvikkiin. Näiden artikkeleiden tiedot löytyvät kirjallisuusluettelosta.

Sivustoon liittyvässä blogissa kerron kaiken muun harrastamisen ohessa myös Luopioisten kasvimaailmaan liittyvistä asioista, kuten uusista löydöistä, mielenkiintoisista paikoista ja upeista retkistä.

 

 

Kasviharrastuksen lisäksi harrastan kirjoittamista. Se on muotoutunut perinteeksi kasvipäiväkirjojen kautta, joita kirjoittelin vuosikymmenten ajan aina kun retkiltä ehdin. Kun halusin kertoa tarinoita oppilailleni, kirjoittelin niitä itse ja lopulta kymmenkunta vuotta sitten päätin kirjoittaa myös pidempiä tarinoita. Yllättäen käsikirjoitukset ylittivät julkaisukynnyksen ja saivat kirjan muodon WSOY:n kustantamana. Kirjoja ilmestynyt kolme ja niihin voi tutustua kustantajan sivujen tai oman blogini kautta, jonne olen koonnut jokaisesta lyhyen luonnehdinnan. Kirjat ovat lainattavissa kirjastoista. Kirjat on suunnattu lähinnä nuorille lukijoille, mutta tiedän, että myös varttuneemmat ovat niitä lukeneet. Kaakkurin huuto-kirjan tapahtumapaikat ovat Hämeessä ja sitä tehdessäni vietin aikaa myös Laipassa kaakkurin elämää seuraten.

Salimäen talon pihapiiri Padankoksella.

Kiitokset

 
Suunnitteluavusta

Tommi Järvinen, Fondon Oy
Eero Kuitunen, Puhde Oy

Kartoista Raino Lampinen, Kasvimuseo
Kartoitusavusta Hannu Alen, Lauri Oesch sekä Marja-Liisa ja Veikko Huhta
Havainnoista Lukuisat Luopioisten asukkaat