Pöllöretki

pöllö1

’Näillä keleillä on melkein pakko päästä pöllöretkelle. Viikonvaihteessa sain seurakseni tyttärentyttären. Pöllökiinnostus lienee Potter-seurausta. Niinpä matkaan, pois kaupungin valosaasteesta, ulos maaseudun pienille pimeille teille. Lintuverkosta katsoin sopivia alueita, jotta säilyisi edes jonkinmoinen mahdollisuus onnistumiseen.

Kolmen tunnin retkellä kuulimme kaksi viirupöllöä ja varpuspöllön kimakan vihellyksen. Se on ihan hienosti, sillä monet ovat saaneet tehdä retkensä ilman ainoatakaan äännähdystä. Korvat pitkinä kuuntelimme hiljaisuutta. Koiran haukku kuuluu yllättävän kauas ja pihavalojen kajo loistaa satojen metrien päähän. Kymmenes pysähdys toi tuloksen. Ensin epäillen, sitten hämmästyen ja lopulta varmistuen, edessä olevan pellon takaa kuului pöllön huhuilu. Kuuntelimme yhdessä ja nautimme onnistumisesta. Kuin bonuksena alkoi taivaanrannasta nousta valojen kajo, revontulet. Niinpä kuuntelimme viirupöllön huhuilua revontulten loisteessa nauttien hetken ainutlaatuisuudesta. Luulen, että tapahtuma jää meidän kummankin mieliin pitkäksi aikaa.’

JyskäPöllökuva on otettu hiiripöllöstä Luopioisissa kesällä 2012. Revontulet loimusivat pari vuotta sitten komeasti täällä Jyväskylässä. Nytkin täksi yöksi on ilmoitettu tulia melkoisella varmuudella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aluksi hieman matikkaa! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.