Kosket

Tarvaala

’Tänään on Paavalin päivä ja kansan säätiedotus tietää, että tänään paukkuva pakkanen tietää kunnon kesää. Pakkaset taisivat mennä etuajassa. Ne loivat uskomattoman komean valokuvassään. Kun vielä kesän ja loppusyksyn vesimäärät ovat paisuttaneet kosket lähes yli äyräidensä, on koskilla ollut katsottavaa ja kuvattavaa. Täällä Keski-Suomessa kuuluja koskia riittää, Huopanankoski, Kuusaankoski, Siikakoski jne. vain muutamia mainitakseni. Eilen kiersin Simunankoskella ja Tarvaalassa. Oheiset kuvat ovat siltä retkeltä. 

Lähipuut olivat saaneet jää-, kuura- ja lumikuorutuksen. Virta velloi synkkänä ja vuolaana. Koskikara sukelteli siitä huolimatta koskessa, saukko taapersi pitkin virran lumireunusta. Yläkuvassa näkyvät sen jäljet. Saukkoja tuntuu olevan enemmän kuin menneinä vuosina. Nytkin kaikkien neljän kiertämäni kosken rantatasanteelta löytyi niiden jälkiä. Itse otusta en kuitenkaan tällä kertaa nähnyt.

Netti on pullollaan upeita kuvia Suomen talvesta. Niitä sai pakkasjakson aikana, jos tarkeni olla ulkona kuvaamassa. Itse innostuin käyttämään Instagram-palvelua, joka varsinkin nuorison keskuudessa on hyvin suosittu. Omat kuvani ovat luontokuvia ja ne löytyvät osoitteella Tuomon kuvat. Palveluhan on tarkoitettu mobililaiteille, mutta voi kuvia netissäkin katsella. Itse otan kuvat järkkärillä, muokkaan ne tietokoneella ja lähetän itselleni sähköpostilla, jonka avaan puhelimessa. Kuvan tallennan kuvakirjastoon ja noukin sieltä käyttööni Instagramissa. Helpompiakin tapoja varmaan on, mutta tämäkin toimii. Suosittelen.’

Kuusaa

Simuna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aluksi hieman matikkaa! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.