Rikka sijansa syö

kapy

’Ennen sanottiin, että kevään etenemisen näki siitä, kuinka nopeasti ja syvälle roskat painuivat hankeen. Viime viikkojen tuulet ovat tiputelleet uskomattoman määrän roskaa metsässä hangille. Täällä Etelä-Suomessakin metsissä on vielä aivan talviset olosuhteet ja yli puoli metriä lunta. Karistajaisten jälkeen roskia hangella riittää ja nopeimmat niistä ovat porautuneet jo monen sentin syvyyteen. Yläkuvan käpy löytyi viiden sentin kuopan pohjalta. Lienee käpylinnut olleet asialla tämän roskan kanssa, kun ainakin nuo latvasuomut ovat ristinokalla halkaistut. Roskien kanssa hankia peittävät myös siemenet. Samassa lumipainanteessa saattaa olla kerääntyneenä kymmeniä kuusensiemeniä odottamassa pääsyä maahan.

siemen

Hangelta voi löytyä kummallisiakin roskia, kuten alimmaisessa kuvassa. Höyhenkin oli painunut jo syvälle hankeen, vaikka ei niin kovin paljon lämpöä kerääkään. Roskahan on usein tumma ja siihen osuvat auringonsäteet lämmittävät sitä enemmän kuin ympäröivää lumilakeutta. Lämminnyt roska sulattaa altaan lunta ja painuu itse samalla huppeluksiin. Lopulta se onkin sitten maassa saakka, sijansa syöneenä.’

hoyhen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aluksi hieman matikkaa! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.