Iloista vappua!

 

Orchis italica

’Minulla oli ilo päästä viikoksi Etelä-Italiaan Garganoon etsimään paikallisia kämmeköitä eli orkideoja. Kuuden hengen voimin etsimme niityiltä ja kedoilta niin Orchis- kuin Ophrys-suvunkin lajeja, joita myös löytyi arktisesta säästä huolimatta. Eipä olisi uskonut, että tuolla leveyspiirillä sataa räntää ja lämpötila heiluu nollan ja viiden asteen välillä tähän aikaan vuodesta. Näin kuitenkin oli. Viereinen Orchis italica tuokoon terveiset unohtumattomalta matkalta. Jos ehdin, niin pistän lisää kuva myöhemmin. Instagrasmmissa niitä onkin ilmestynyt  pitkin matkaa.

Samalla toivotan seuraajille Iloista vappua. Toivotaan, että sää paranee, sillä nyt se muistuttaa kovasti viime viikkoista Italian säätä.’

2 thoughts on “Iloista vappua!

 1. Lumista vapunaattoa!
  Suomi on loppujen lopuksi aika pieni – sinulle on tulossa Heinolan lintutarhalta terveiseni kaverilta, joka ripusti orkideakuviaan näyttelytilaan. Tiedät varmaan kenestä on kysymys.
  Mökkikelejä toivoen ja toivotellen
  Erkki V

  • Kiitos, terveiset tulivat perille! Markun kanssa ollaan yhdessä reissattu siellä sun täällä. Alkuviikosta palattiin tosiaan Italiasta. Kämmekät ovat hänen harrastuksensa ja näyttely on upea. Se oli viime vuonna Jyväskylässä.
   Mukavaa lumivappua sinullekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aluksi hieman matikkaa! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.