Toukka

toukka ’Jaksan aina ihmetellä, kuinka kummassa nuo hyönteiset selviävät meidän talvestamme hengissä. Talven viimeisillä hiihtoretkillä tapasin hangen päältä kuvan esittämän perhostoukan. Ensin luulin sitä muutaman kerran aikaisemmin hangelta löytämäni heinähukan (Macrothylacia rubi) toukaksi, mutta tältä puuttuivat lajille tyypilliset oranssit raidat, joten sen täytyy olla jonkin muun perhosen toukka. Itse en sitä tunne, joten ilmiantakoon ken tuntee!

Toukka ei tehnyt mitään, se vain oli kerälle kiertyneenä hangen päällä ja aamuisen räntäsateen pisarat olivat tarttuneet kuin helmet sen turkkiin. Koristeellinen näky valkoisella hangella. Luulin sitä kuolleeksi, mutta elon merkkejä siinä kuitenkin oli ja lämpimässä se todennäköisesti olisi kipittänyt turvaan lähimpään piilopaikkaan. Nyt se kuitenkin köllötteli lumen päällä kaikessa rauhassa kuin odottaen noutajaa. Herkullinen makupala se olisi ollutkin jollekin linnulle. Toisaalta monet toukat ovat suojautuneet vihollistaan vastaan joko ulkonäöllään, karvoillaan tai maullaan. Mikähän tämän toukan salaisuus on, eikö se kelpaa saalistajille?’

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aluksi hieman matikkaa! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.