Lumi suli

nukkuva kissa’Kolmessa päivässä lumi sai kyytiä. Kun talven aikaan ei ollut oikein kunnon suojaa kertaakaan, niin lumi Hämeessä oli köhöistä ja höttöistä ilman kovettavia kerroksia. Niinpä viime viikonlopun sade pudotti hangen alas eikä jäljelle jäänyt muuta kuin valtavia lätäköitä. Samalla hangen alta paljastuivat talven töryt ja liat. Niitä en käynyt kuvaamaan, vaan valitsin kallionkyljen ja siinä lepäävän kissan. Pitkin talvea seurasin ilvesten jälkien risteilyä hangella näkemättä kuitenkaan jälkien jättäjää. Nyt se löytyi hangen alta ja oikein hyväkuntoisena, mitä nyt pää on kääntynyt hieman kohti kalliota. 

Todellisuudessa kyseessä on viime perjantain ensimmäisen kunnollisen sammalretken antia Kuhmoisten Sarviniemestä. Siellä kallionkolon täytti kuvan  kalkkikiertosammal (Tortella tortuosa). Muitakin mielenkiintoisia sammalia tuolta kalliolta löytyi, kuten riippusammalia (Neckera complanata ja N. besseri) ja viuhkasammalta (Homalia trichomanoides). Myös Vasikkasalon Huuhkainvuorella käytiin ja tavattiin monia mukavia lajeja, mm. taljaruostesammalta (Anomodon attenuatus). Näin on tämän vuoden retkeilykausi virallisesti avattu.’ 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aluksi hieman matikkaa! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.